woensdag 22 mei 2013

Kaart Benin en Porto Novo - Vakantie Afrika

Kaart Benin: CIA
Benin heet officieel de Republiek Benin. Het is een land in West-Afrika en telt 8.791.832 inwoners (2009). De hoofdstad is Porto-Novo. Cotonou is de residentiestad. De officiële taal van het land is Frans.

Benin grenst in het noorden aan Burkina Faso en Niger, in het oosten aan Nigeria en in het westen aan Togo.

In het zuiden ligt het land aan de Baai van Benin. Dit is een onderdeel van de Golf van Guinee.

Landinwaarts ligt tot aan de rivier de Niger een vruchtbare vlakte, die halverwege doorsneden wordt door de 500 meter hoge Atakora-bergrug.

De hoogste bergen van Benin zijn de Mont Sokbaromet (658 m) en de Mont Tanekas (641 m). beide bergen liggen in de Atakora-keten.

Baai van Benin
De Baai van Benin staat ook bekend onder de naam Bocht van Benin. De baai ligt in het noordwesten van de Golf van Guinee en strekt zich uit van Kaap Three Points in Ghana tot aan de Nigerdelta in Nigeria.

Departementen Benin
Benin is onderverdeeld in 12 departementen. Dit zijn Alibori, Atacora, Atlantique, Borgou, Collines, Donga, Couffo, Littoral, Mono, Ouémé, Plateau en Zou.

Klimaat, vakantie en dierenwereld
Benin heeft in het zuiden twee regenseizoenen, van maart tot half juli en van september tot half november. het noorden kent een regenseizoen van mei tot oktober. De gemiddelde temperatuur in de residentiestad Cotonou is 27,5 °C.

Op de grens van Benin, Niger en Burkina Faso ligt het West Regional Park, een rijkgeschakeerd natuurgebied van 10.000 vierkante kilometer dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

In het West Regional Park leeft de grootste populatie olifanten van West-Afrika. Dit zijn er ongeveer 3.000.

Verder leven er in het park veel antilopen, buffels, cheeta's, luipaarden, leeuwen. De bedreigde Afrikaanse wilde hond heeft er ook zijn leefgebied.

Steden Benin
Naast de hoofdstad Porto-Novo en de residentiestad Cotonou zijn een aantal andere steden in Benin: Parakou, Djougou, Bohicon, Kandi, Abomey, Natitingou, Lokossa, Ouidah.

Cotonou heeft een diepzeehaven en een internationaal vliegveld. Andere vliegvelden in Benin liggen onder meer in Natitingou, Parakou, Kandi en Abomey.


(Kaart steden Benin: CIA)

Kaart Benin
Het West-Afrikaanse land Benin grenst aan Burkina Faso, Niger, Nigeria en Togo.

Kaart Benin topografie: CIA