zondag 23 december 2012

Kaart Gambia en Banjul, westelijk Afrika

Kaart Gambia: CIA
Gambia heet officieel de Republiek Gambia. Het is een land aan de Atlantische Oceaan in West-Afrika. De hoofdstad is Banjul en de officiële taal is Engels.

Gambia wordt omringd door Senegal en in het westen ligt het aan de Atlantische Oceaan.

De grootste rivier van het land is de Gambia-rivier.

Gambia bestaat uit een smalle strook land die ongeveer 10 kilometer breed is aan weerszijden van de rivier de Gambia. Het land heeft zo een lengte van ongeveer 400 kilometer.

Het land is verdeeld in vijf gebieden en een stad. Deze divisies zijn Lower River (Mansa Konko), Central River (Janjanbureh), North Bank (Kerewan), Upper River (Basse), Western (Brikama) en Banjul (North, Central, South).

Banjul, aan de monding van de rivier de Gambia, is een belangrijke havenstad voor de zeevaart. De rivier rivier is belangrijk voor de binnenvaart.

Klimaat en vakantie
De gemiddelde temperatuur in Gambia bedraagt 25 °C; maar de dagelijkse schommelingen zijn zeer groot.

In de droge tijd, van november tot juni, waait dikwijls de harmattan, een droge, met stof beladen wind uit de Sahara.

Populaire bestemmingen voor een vakantie in het land zijn de stranden en de prachtige natuur. Gambia kent verder een zeer rijk geschakeerde vogelwereld.

Steden Gambia
Naast de hoofdstad Banjul zijn anders steden in Gambia: Bakau, Banjul, Bansang, Basse Santa Su, Brikama, Brufut. Farafenni, Janjanbureh (Georgetown), Jufureh, Kalagi, Kanilai, Kerewan, Kololi.

Kuntaur, Lamin (North Bank Division), Lamin (Western Division), Mansa Konko, Nema Kunku, Serekunda, Soma, Sukuta, Tanji.

Kaart steden Gambia: CIA

Kaart Gambia
Gambia grenst alleen aan Senegal. In het westen ligt het West-Afrikaanse land aan de Atlantische Oceaan.

Kaart Gambia, steden, wegen, rivieren: CIA