woensdag 2 november 2011

Kaart Guinee-Bissau vakantie


(Kaart Guinee-Bissau: VN)
Guinee-Bissau heet officieel de Republiek Guinee-Bissau. Het is een land aan de Atlantische Oceaan in West-Afrika met 1.533.964 inwoners (2009). De hoofdstad is Bissau en de officiële taal Portugees.

Guinee-Bissau grenst in het noorden aan senegal en in het oosten en zuiden aan Guinee. In het westen ligt het land aan de Atlantische Oceaan.

Voor het zuidelijke kustgebied liggen de Bissagoseilanden (Bijagós Archipelago).

Het land bestaat uit een kustvlakte die naar het oosten toe geleidelijk stijgt tot een ongeveer 200 meter hoog plateau, met in het uiterste zuidoosten enkele uitlopers van het Fouta-Djalongebergte in Guinee.

De kust is bedekt met mangrovebossen en vertoont een grillig karakter met moerassen, slikvelden, zandbanken en duinenrijen.

Er komt tropisch regenwoud voor dat richting het oosten geleidelijk overgaat in savannevegetatie

Karakteristiek zijn de meanderende rivieren Cacheu, Mansoa, Geba en Corubal, die breed in de Atlantische Oceaan uitmonden.

Bijagós Archipelago
De Bijagós Archipelago is een groep van 21 hoofdeilanden en nog tal van kleinere in de Atlantische Oceaan die deel uitmaken van Guinee-Bissau. In totaal bestaan de Bissagos-eilanden uit 81 eilanden

Klimaat en toerisme
Guinee-Bissau kent een tropisch klimaat met een regentijd en een droge tijd. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt, met geringe verschillen in het noorden en zuiden, ongeveer 26 °C.

De dierenwereld is voornamelijk die van het regenwoud, met onder meer veel apen.


(Kaart steden Guinee-Bissau: CIA)

Kaart Guinee-Bissau: CIA