vrijdag 21 december 2012

Kaart Senegal en Dakar, Vakantie West-Afrika Topografie

Kaart Senegal: VN
Senegal heet officieel de Republiek Senegal. Het is een land aan de Atlantische Oceaan in West-Afrika. De hoofdstad is Dakar en de officiële taal van het land is Frans.

Senegal grenst in het noorden aan Mali, in het oosten aan Mauritanië, in het zuidoosten aan Guinee en in het zuidwesten aan Guinee-Bissau. Gambia wordt door Senegal geheel omsloten.

De rivier de Sénégal vormt de grens tussen Senegal en Mauritanië. In het zuidoosten stroomt de rivier de Gambia. Twee andere belangrijke rivieren zijn de Saloum en de Casamance.

Het landschap van Senegal is vlak. Alleen in het zuidoosten rijzen uitlopers van het Fouta-Djalongebergte tot boven de 400 meter hoogte.

Klimaat en vakantie
Senegal heeft een tropisch klimaat met droge en natte seizoenen. Het land heeft van juli tot oktober een regenseizoen en van december tot maart een droog seizoen.

De kuststreek staat onder invloed van de Canarische Stroom en de noordoostpassaat . Landinwaarts neemt de gemiddelde temperatuur in Senegal toe.

Belangrijke trekpleisters voor een vakantie in Senegal zijn de stranden en de dierenwereld.

Dierenwereld
De dierenwereld van Senegal bestaat voornamelijk uit savannefauna. Dieren als olifanten en giraffen bereiken hier hun noord- en westgrens.

Van de buffel is hier alleen de kleine roodbruine bosvorm bekend.

Het Niokolo-Koba nationale park met aansluitende wildreservaten is een centrum van wetenschappelijk onderzoek en huisvest onder andere nog olifanten, giraffen (zeldzaam) en talrijke antilopen.

Onder de antilopen zijn hier de westelijkste vorm van de paardantilope en de zeldzame reuzenelandantilope.

Roofdieren die hier leven zijn onder meer de leeuw, panter, gevlekte en gestreepte hyena.

Kaart steden Senegal
Naast de hoofdstad Dakar zijn een aantal andere steden in Senegal: Pikine, Touba, Guédiawaye, Thiès, Kaolack, Saint-Louis, M'bour, Ziguinchor.

Kaart steden Senegal: CIA

Kaart Senegal
Senegal, in het westen van Afrika, wordt omringd door de landen Mali, Mauritanië, Guinee en Guinee-Bissau. Gambia wordt door Senegal geheel omsloten. In het westen ligt het land aan de Atlantische Oceaan.

Kaart Senegal: CIA

Kaart Senegal, steden, wegen, rivieren, topografie: CIA