woensdag 29 mei 2013

Kaart Nigeria en Abuja - West-Afrika Topografie Vakantie


(Kaart Nigeria: VN)
Nigeria heet officieel de Federale Republiek Nigeria. Het is een land in het westen van Afrika en telt 149.229.090 inwoners (2009). De hoofdstad is Abuja. Nigeria is het land met de meeste inwoners van Afrika.

Nigeria grenst in het noorden aan Niger, in het noordoosten aan Tsjaad, in het oosten aan Kameroen en in het westen aan Benin.

In het zuiden ligt Nigeria aan de Golf van Guinee. Dit is een deel van de Atlantische Oceaan. Onderdeel van de Golf van Guinee is de Baai van Benin in het zuidwesten en de Golf van Bonny in het zuidoosten.

Landschap
Nigeria kent een gevarieerd landschap. Van zuid naar noord kan het grofweg in een aantal vegetatiezone’s worden verdeeld: mangrove aan de kust, tropisch regenwoud, voor het grootste deel savanne en grassteppe in het uiterste noordwesten.

Niger en Benue
De twee belangrijkste rivieren van het land zijn de Niger en de Benue. Deze komen op ongeveer 390 km van de kust bij elkaar en vormen samen de Nigerdelta.

De Nigerdelta is een van de grootste delta's ter wereld. Het gebied is rijk aan oliereserves.

Klimaat en vakantie Nigeria
Nigeria heeft een tropisch klimaat. De kust is regenrijk en het hele jaar door valt daar neerslag.

Het binnenland heeft in tegenstelling tot de kust twee seizoenen. Dit zijn van november tot april een droog seizoen, met gematigde temperaturen, en van mei tot oktober een regenseizoen.

belangrijke trekpleisters voor een vakantie in Nigeria zijn onder meer de veelzijdige natuur, de stranden en de steden.

Steden Nigeria
Een aantal andere belangrijke steden in Nigeria naast de hoofdstad Abuja zijn: Benin City, Enugu, Gusau, Ibadan, Kano, Kaduna, Lagos, Owerri, Oyo, Port Harcourt, Warri, Calabar, Jos.

Kaart steden Nigeria: CIA

Kaart staten Nigeria

Kaart Nigeria: CIA

Kaart Nigeria
Nigeria grenst aan Niger, Tsjaad, Kameroen en Benin. In het zuiden ligt het land aan de Golf van Guinee. De hoofdstad van het west-Afrikaanse land is Abuja.

Kaart Nigeria, steden, rivieren, wegen, spoorwegen, topografie: CIA